În articolul de astăzi îţi vom ilustra cele mai evidente 5 semne de boală pe care multă lume le ignoră!
Dacă nu toate organele interne sunt de neînlocuit, pancreasul este un organ indispensabil care îndeplineşte un rol bine definit în angrenajul sistemului digestiv. Mai exact, pancreasul este responsabil cu secretarea de enzime ce sprijină tranzitul intestinal. În plus, organul-glandă mai are un rol important în sistemul endocrin, acela de a stimula eliberarea de hormoni precum insulina.
Importanţa pancreasului în organism este uriaşă. Din acest motiv, este esenţial să fereşti acest organ de îmbolnăvire, iar cel mai bun mijloc de tratament este prevenţia. Află ce simptome trebuie să ai în vedere şi, dacă le observi, mergi cât mai repede la control pentru stabilirea din timp a diagnosticului.
Simptome de pancreatită şi cancer pancreatic:
Dezechilibrele pancreatice debutează cel mai adesea cu slăbire corporală bruscă şi nejustificată. Dacă slăbeşti pe neaşteptate, fără să fi operat modificări majore în alimentaţie şi stilul de viaţă, te sfătuim să mergi de grabă la medic.
- Pierderea poftei de mâncare şi depresia
- Febra recurentă, cu caracter cronic
- Îngălbenirea pielii şi a albului ochilor (icter)
- Dureri în abdomenul superior sau chiar dureri de spate
Medicii specialişti avertizează că, odată intrat în stadiul terminal, cancerul pancreatic este aproape imposibil de tratat. Pentru o vindecare cât mai bună a pancreasului, trebuie intervenit din fazele incipiente, înainte ca tumorile să se extindă.
Dacă pancreasul este compromis iremediabil, singura soluţie rămâne extirparea, în condiţiile în care îndepărtarea acestuia produce sechele permanente şi grave.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu